Mire használható egy IBC tartály?

posted in: Szakmai | 0

A különböző méretekben elérhető IBC üzemanyag tartályok minden olyan területen felhasználhatóak, ahol a folyékony anyagok raktározása, szállítása igényként merül fel. A tárolható anyagok csoportjába tartoznak többek között a savak, lúgok, élelmiszerek, ivóvíz, acetátok, szénhidrogének.

IBC üzemanyag tartály

Milyen vegyi anyagok szállíthatók ADR tartályban?

Ezeket az anyagokat a jogszabályok által különböző osztályokba sorolják. A 3. osztályban lévő anyagok közé tartoznak a nem mérgező és nem maró hatású anyagok (nyersolaj, szénhidrogén, halogén anyagok, alkohol, éter, aldehid, keton, észter). Továbbá a viszkózus anyagok, mélynyomó és bőrfestékek és a 21-35  °C közötti gyulladáspontú nem mérgező és nem maró hatású anyagok (pl. alkoholok, petróleum, szolvennafta). Az 5. osztályba pl. a 20-60%, illetve a 8-20% hidrogénperoxidot tartalmazó vizes oldatok tartoznak, a perklórsavak, a kálcium-klorid, kálium klorát és a nátrium klorát, a 6. osztályba az anilin, fenol anyagok, a 8.-ba pedig többek között a max. 98% töménységű kénsav, 55%-os salétromsav, 30%-os krómsav oldatok, a foszforsav, propionsav, hidrogén-peroxid oldatok tartoznak. Fontos kiemelni, hogy amennyiben az adott tartályban korábban már metil-alkoholt, illetve a 6. osztályba tartozó anyagok valamelyikét tárolták, szállították, a továbbiakban élelmiszer, élvezeti szer és takarmány szállítására nem használható fel.

IBC üzemanyag tartály ADR engedéllyel!

A teljesség igénye nélkül készült felsorolásból látható, hogy egy IBC üzemanyag tartály széles körben, számos területen felhasználható, legyen szó gázolajról, élelmiszeripari alapanyagról, takarmányról vagy más vegyi anyagokról. Az ADR berendezések a tökéletes szállítási biztonságot garantálják a vasúton, közúton és vízen egyaránt.

Comments are closed.