A tervezés, engedélyeztetés és hatósági ügyintézés mindig is egy nehéz és időigényes feladat volt. Pont emiatt ne bízza akárkire. Profi szakembereint számára a tartály tervezés és ügyintézés gyerekjáték.

Tartály tervezés, engedélyek beszerzése, hatósági ügyintézéssel

A folyamatot teljes körűen végig kísérjük a létesítés során. A hatóságokkal tartjuk folyamatosan a kapcsolatot. Kivitelezést segítjük az engedélyes tervhez adott tanácsadással.

Ahhoz hogy üzemanyag kutat vagy konténer kutat a törvényi előírásoknak megfelelően működtessük, szükségünk van a joghatóság előzetes engedélyeztetésre. Az üzemanyag technológiával foglalkozó kutak üzemeltetésének egyik sarkalatos pontja, hogy az adott terület egyáltalán megfelel-e a törvényi előírásoknak. Az üzemanyagkút üzemeltetése veszélyes hulladékok, fokozottan tűz és robbanás veszélyes, környezetkárosító anyagok kezelésével jár, ezért nagyon szigorú jogszabályok írják elő egy üzemanyagkút működését. Az üzemanyagtöltő állomások, konténer kutak és az üzemanyag kimérő eszközök, illetve éghető veszélyes folyadékot tároló berendezések létesítését, felújítását, átalakítását vagy megszüntetését szinte minden esetben megelőzi egy engedélyeztetési folyamat, amely a létesítési eljárás engedélyének megszerzésével indul. A létesítési engedély birtokában a törvényi szabályozásnak megfelelően két éven belül megvalósíthatjuk a konténerkút vagy üzemanyagkút kivitelezését, ezt követően adható be az engedélyeztetési eljárás használatbavétel kérelme.

Az üzemanyagtöltő állomás helyét fontos körültekintően kiválasztani amelyekhez az alábbi pontok nyújtanak Önnek segítséget:

A Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) előzetes állásfoglalásának kikérése. Ekkor a település Önkormányzatának építési osztályán írásos tájékoztatást adnak ki a tervezett telephelyre történő létesítés feltételeiről, lehetőségeiről.
Az épületektől és a telekhatártól való távolság a 282011. – IX. 6. – BM rendelet 12. mellékletében leírtaknak megfelelően. A legfontosabb tudni azt, hogy a tervezett üzemanyagkút környezetében milyen tűzvédelmi besorolású épületek találhatóak, mivel az alapján változik a kötelezően betartandó védőtávolságok mérete. A telephely környezetvédelmi besorolásának megfelelő vízelvezetési mód megválasztása (72005. – III. 1. – KvVM rendelet melléklete) többféle vízelvezetési mód létezik.
A legelterjedtebbek: a gyűjtőakna veszélyes hulladék elszállítással, a gyűjtőakna ÉME engedéllyel rendelkező szűrővel, szennyvíz elszállítással, a zárt csatornarendszerbe történő bekötés ÉME engedéllyel rendelkező szűrővel.

ÉRDEKLŐDJÖN MOST

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Tárgy

Üzenet