Interjút készített velünk az Agroinform

posted in: Szakmai | 0

Az üzemanyag csökkentésről, üzemanyagtároló létesítéséről készített velünk interjút az Agroinform.

“Literenként akár 18-35 Ft-os megtakarítás is elérhető a megfelelő tároló kiválasztásával, amely az üzemanyag-fogyasztás függvényében éves szinten elérheti a kétmillió forintot is – tudtuk meg az A-10 Zrt.-től. Ebből az összegből az adott vállalat újabb fejlesztésekbe invesztálhat, vagy bérkiegészítést nyújthat a munkatársai részére, és további előny, hogy a tankolásnál már nem kell számolni a sorban állással, valamint az egyes járművekbe töltött üzemanyag mennyisége is nyomon követhető.

Egy vállalkozás üzemanyag-szükséglete megbecsülhető az üzemanyag-felhasználási szokások, a tevékenységi kör, és a flotta méretei alapján, ezek ismeretében pedig már meghatározható a megfelelő megtakarítási mód, és a megtérülési idő is.

A gyakorlatban egy tároló telepítése a felméréssel kezdődik, majd ezt követi az engedélyeztetéshez szükséges adatszolgáltatás. A munka első fázisa a tankoláshoz szükséges olajálló tankolótér lebetonozása, ami után már kérhető az engedélyeztetés. Ha a készrejelentés megérkezik, kezdődhet a munkafolyamat következő lépése, a műszaki beállítással egybekötött telepítés, és a kimérőállomás kalibrációja, tesztelése. Az engedélyek esetén gondolni kell a hatóság által előírt megvalósulási tervdokumentációra, illetve a villámvédelmi tervre, utóbbi esetén a legpraktikusabb, ha már a betonozás előtt elkészül.”

telepites

A teljes cikket elolvashatja az alábbi linkre kattintva:

http://www.agroinform.com/gepeszet/korkerdes-igy-tenyleg-sporolhatok-tobb-mint-30-forintot-egy-liter-gazolajon-30080-001

Comments are closed.