Folyamatosan változnak az üzemanyagárak – mit hoz a következő hét?

posted in: Szakmai | 0

Az üzemanyagárak szinte hétről hétre módosulnak, ennek mértéke azonban eltéréseket mutat. Összességében egy hullámzó tendencia figyelhető meg az árak alakulásában, amely a benzin-, illetve a gázolaj esetén különbözően érvényesül.

graf1

Az idén július 13 és október 5. közötti időszakban a benzin literenkénti átlagos ára 4,3%-kal emelkedett, ezzel az ESZ-95 típusú benzin elérte a 255 Ft/l, az ESZ-98 pedig a 262 Ft/l árat. A nyár folyamán először egy csökkenő tendencia mutatkozott, majd augusztustól egy mérsékelt növekedés kezdődött, amely a szeptember elején tapasztalt visszaeséstől eltekintve nem állt meg.

graf2

A gázolaj literenkénti átlagos ára nagyobb mértékben emelkedett a vizsgált időszakban a benzinhez képest, a bővülés meghaladta a 6%-ot. Október első hetében a motorikus gázolaj 259 Ft/l, az extra téli gázolaj 269 Ft/l, az XXL Diesel pedig 264 Ft/l áron volt elérhető a nagykereskedelmi forgalomban.

 

Mire számíthatunk a következő héten?

Október 12-én 0 órától ismét emelkednek az üzemanyag árak, a benzin 3Ft-tal, a diesel pedig 5Ft-tal magasabb literenkénti áron lesz megvásárolható. Az ennek értelmében alakuló pontos árakat megtekintheti az alábbi táblázatban az egyes üzemanyag típusok esetén:

ar

Az egyes üzemanyagtípusok nagykereskedelmi listaárai 2016. október 12. 0 órától

 

Comments are closed.