Ki lehet védeni az üzemanyag árváltozásokat

posted in: Szakmai | 0

Az előző héten megjelent bejegyzésünkben áttekintettük hogyan változtak az üzemanyagok literenkénti átlagos árai az utóbbi három hónapban. Ezek alapján megállapítható, hogy a benzin átlagos Ft/l ára 4,3%-kal a gázolajé 6%-kal drágult az említett időszak alatt. Az egyes típusok esetén megjelenő tendencia, hogy akár hétről hétre változó árakon vásárolhatóak meg, amely az egyes cégek számára költségtöbbletet jelenthet.

mol

Alacsonyabb áron vásárolt üzemanyag=versenyelőny

Nem vagyunk tehetetlenek az árváltozásokkal szemben

Felmerülő kérdés lehet egy-egy vállalat számára, hogy a folyamatos változások ellen tehet-e valamit, milyen megoldások kínálkoznak ennek kivédésére. Az egyik lehetőség ennek elkerülésére az üzemanyag tároló automaták használata. Ezzel egyrészt a vállalkozás jelentős összegeket spórolhat meg, másrészt a felügyelet nélküli, ellenőrzött üzemanyag tankolás is kivitelezhető.

A másik alternatíva a nagyobb mennyiségben, alacsonyabb áron megvásárolt üzemanyag, mellyel kapcsolatban a fogyasztástól függően további kedvezmények vehetőek igénybe, a megtakarított összeget pedig a vállalkozás fejlesztésekbe invesztálhatja. Egy másik tényező, hogy a folyamatosan változó üzemanyag árakból származó költségtöbbletből adódó termék, vagy szolgáltatás árának emelkedése kivédhető, amely hosszú távon komoly előnyt biztosíthat a piacon.

Comments are closed.